Zabijelilo u Mostaru

Vijesti 09. jan 201908:23 > 08:27
N1

Iako je većina Bosne i Hercegovine okovana snježnim prekrivačem već danima, sinoć je zimski ugođaj stigao i u Mostar, gdje je prvi ovogodišnji snijeg u nekoliko sati padanja zabijelio mostarske ulice.

Snježne pahulje koje su počele padati iza podneva, Mostar su u večernjim satima prekrile bijelim prekrivačem i donijele pravi zimski ugođaj.

Građani i građanke svih generacija izašli su na ulice kako bi uživali u zimskim radostima i pravili fotografije na prvom ovogodišnjem snijegu u svome gradu.

Fotoreporter Anadolije zabilježio je brojne Mostarce i Mostarke na gradskim ulicama, ali i u parkovima pod rasvjetom kako uživaju u zimskim radostima, što su bez sumnje mnogi i ovjekovječiti svojim aparatima, te podijelili na društvenim mrežama.

No, snježni prekrivač u Mostaru bez dvojbe je mnoge građane i zabrinuo te podsjetio na 2012. godinu, kada su bijele pahulje u noćnim satima stvorile ogromne snježne nanose i grad na Neretvi potpuno blokirali na nekoliko dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1/Ilustracija
N1