MUP ZDK: Nastavljena potraga za mladićem iz Kaknja

Vijesti 09. jan 201910:05 > 10:11
FUCZ

Nastavljena je potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem nestalim na Ponijerima kod Kaknja, a kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, rezultata potrage još uvijek nema.

”Kako je javnost već informisana, tokom proteklih dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Policijske stanice Kakanj, vršena je intenzivna pretraga terena na lokalitetu Ponijera, općina Kakanj, sa ciljem pronalaska mladića čiji je nestanak prijavljen od strane članova porodice dana 04. januara u 16 sati, Policijskoj stanici Kakanj”, saopćeno je iz MUP-a.

Timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenici Policijske stanice Kakanj, zajedno sa pripadnicima drugih službi koje su angažovane u ovoj potrazi tokom proteklih dana, tačnije od dana prijave nestanka, poduzimaju detaljnu pretragu navedenog područja, gdje je nestala osoba, kako je prijavljeno, boravila u vikend kući sa prijateljima, prije nego što se udaljilo u nepoznatom pravcu dana 3. januara, od kada se za istim gubi svaki trag.

”Nakon zaprimljene prijave o nestanku lica, od strane Policijske stanice Kakanj je raspisana operativna potraga, te se pored pretrage terena poduzimaju i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim licima koja bi mogla raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka lica i kako bi se pronašlo isto. Svaka informacija i saznanje do kojih su došli policijski službenici se detaljno provjeravaju, a policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su na terenu i nastavlju sa pretragom navedenog područja, kao i poduzimanjem svih naznačenih aktivnosti”, saopćeno je.

Mladi Kakaknjac je, prema svjedočenjima sa mjesta događaja, u četvrtak izašao iz vikendice u blizni skijališta Ponijeri. Od tada mu se gubi svaki trag. Više od stotinu pripadnika spasilačkih ekipa, kakanjskih policajaca i specijalaca zeničko-dobojske policije su tragali za dvadesetdvogodišnjim El-Eminom Hadžićem. Bez uspjeha.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.