Duraković, Kasumović i Ćudić gosti Dana uživo

Vijesti 09. jan 201910:47 > 10:49
N1

"Dan uživo" i danas donosi osvrt na aktualne teme; prati sva zbivanja, te o njima izvještava.

Ovo su današnje teme i gosti:

– U Banjaluci obilježavanje Dana Republike Srpske ; brojne reakcije i komentari. Uživo smo u Banjaluci za N1 govore dužnosnici ovog bh.entiteta; u našem studiju Ćamil Duraković, lider Pokreta “Odgovor”.

– U Ljubljani okrugli stol o temi “Deseta godišnjica rezolucije EP o genocidu u Srebrenici”; danas s nama Jelko Kacin, slovenski zastupnik u Evropskom parlamentu i suautor rezolucije EP o Srebrenici.

– Priklanja li se Nezavisni blok SDA i hoće li zajedno s ovom strankom napraviti dogovor o formiranju Vlade FBiH, što mu je na večeri obećao Bakir Izetbegović, ekskluzivno u “Danu uživo” otkriva gradonačelnik Zenice i član NB-a Fuad Kasumović.

– Zasjeda Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH; kako je prtekla, je li usvojen proračun? Uoči sjednice, zastupnica Sabina Ćudić poručila: Novalić mora povući odluku o povećanju plaća, milijune preusmjeriti porodiljama. Danas je naša gošća.

– Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas u Lukavcu ima priliku ostvariti povijesni uspjeh i prvi put se plasirati na Europsko prvenstvo. Uživo pratimo utakmicu protiv Rumunjske.

– Sportske i druge aktualnosti komentira sportski novinar iz Mostara Albert Pehar.

S Vama od 16 sati Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.