MUP KS: Pijana ženska osoba lopatom razbila staklo na autobusu

Vijesti 09. jan 201910:45 > 10:52
Centrotrans/Ilustracija

Ženska osoba inicijala E.S. uhapšena je jučer u Sarajevu nakon što je oštetila autobus Centrotransa, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju MUP-a, jučer u 14,25 sati, Peta policijska uprava obaviještena je da je na autobuskom terminalu, u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža, nepoznata ženska osoba, lopatom razbila staklo na autobusu marke “Isuzu”, vlasništvo firme “Centrotrans” d.d. Sarajevo.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode E.S., rođena 1979.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave poolicije MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.