Novi dan: Gosti su Žarko Marković, Adnan Huskić i Ilko Ćorković

Vijesti 09. jan 201914:41 > 14:45
N1

U Republici Srpskoj obilježen je 9. januar, dan ovog bh. entiteta, uprkos činjenici da je Ustavni sud BiH ovaj praznik proglasio neustavnim.

Šta je kome 9. januar u BiH i kakve političke posljedice njegovog obilježavanja mogu biti? Iz Banjaluke za Novi dan govori Žarko Marković, zamjenik glavnog i odgovornog urednika ”Glasa Srpske”.

O obilježavanju 9. januara, reakcijama, formiranju vlasti u Federaciji BiH i na državnom nivou, integraciji BiH u NATO savez za Novi dan govori politički analitičar, Adnan Huskić.

I dalje traje potraga za 22-ogodišnjim El-Eminom Hadžićem, koji je prije sedam dana nestao na lokalitetu skijališta Ponijeri kod Kaknja. O ovoj ali i drugim akcijama potrage i spašavanja razgovaramo sa Sabahudinom Spahovićem, šefom tima za potragu i spašavanje Federalne Uprave civilne zaštite. Kako izbjeći opasne situacije na nepristupačnom terenu, kako se ponašati i kome se obratiti ukoliko vam je potrebna pomoć – sve su to naše teme.

Od izbjeglice iz okoline Banjaluke do gradonačelnika grada Borgholma u Švedskoj. To je, u najkraćem, životni put Ilka Ćorkovića od 1992. do danas. Kako se našao u politici u Švedskoj, kako danas doživljava rodnu BiH? Svoju, po mnogima filmsku priču ispričaće u Novom danu.

Denis Avdić ima samo 13 godina i kao i većina vršnjaka, balansira između školskih obaveza, sporta i hobija. No, ono što ga izdvaja od druge djece je prva nagrada koju je osvojio na svjetskom takmičenju u Japanu, pod okriljem UNESCO-a – ”The change I want to make”. Denis je ovoga jutra gost Novog dana.

A sve ono što je aktuelno i što se nalazi na naslovnicama dnevnih novina u Novom danu će komentarisati Adi Bebanić, kolega novinar sa Hayat televizije.

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije, od 7 do 10 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.