Komšić reagovao na pismo Pompea: Krajnje vrijeme da uđemo u NATO porodicu

Vijesti 09. jan 201915:08 > 15:14
Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra da pismo državnog sekretara SAD-a Michaela R. Pompea, u kojem poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da usvoji Nacionalni godišnji plan, treba shvatiti kao dodatni podstrek za našu zemlju da prihvati pruženu ruku i pomoć SAD-a i NATO saveza za produbljenje reformskih aktivnosti u svim sferama društvenog života koje MAP donosi, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prema Komšićevim riječima, taj proces osigurava dugotrajan mir, stabilnost i ekonomski razvoj.

“Bosna i Hercegovina i njene institucije su se već ranije opredijelile i obavezale da nastave put ka evroatlantskm integracijama kroz relevantne zakone i strategije, i mi ćemo insistirati da se taj put nastavi”, kazao je.

“Jasno je da Bosna i Hercegovina pripada porodici evropskih, demokratskih, pluralističkih država koje su okupljene oko zajedničkih vrijednosti i interesa, te oblikovane kroz institucije Evropske unije i NATO saveza. Krajnje je vrijeme da zauzmemo svoje mjesto u toj porodici jer alternativa nema”, stoji u saopćenju člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.