U Peruu "pao" državljanin BiH, zaplijenjena droga vrijednosti 80 miliona dolara

Vijesti 09. jan 201917:46 > 17:48
Screenshot

Državljanin Bosne i Hercegovine Smail Šikalo zajedno sa još jednom osobom uhapšen je u gradu Trujillo, u Peruu, u velikoj akciji Odjeljenja za borbu protiv narkotika prilikom koje je otkrivena droga vrijednosti 80 miliona dolara.

Kako je saopšteno iz peruanskog Tužilaštva specijalizovanog za borbu protiv ilegalne trgovine drogom, u akciji je zaplijenjena droga koja je bila namjenjena za evropsko tržište gdje bi, po procjenama, dostigla vrijednost do 80 miliona dolara, javlja lokalni list La Republica.

Isti list podsjeća da je Šikalo, koji je neposredno prije akcije spremao da napusti Peru, 1998. godine uhapšen zbog trgovine drogom.

La Republica dodaje i da je još jedan državljanin Bosne i Hercegovine bio meta policijske akcije u Peruu.

U julu 2016. Zoran Mihailović Jakšić (57) uhapšen je po nalogu američke DEA koja ga je sumnjičila za ubistvo i trgovinu drogom.

Vlasti u ovoj južnoameričkoj državi ne isključuju vezu između dva uhapšena državljanina BiH, Šikala i Mihailovića Jakšića, navodi se u La Republici.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.