Kasumović o potezu Čovića: Ne vjerujem da ću se pozdraviti s njim u životu

Vijesti 09. jan 201918:17 > 18:24
N1

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, posjetio je danas Banjaluku te je sa stranačkim izaslanstvom prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Čovićevo prisustvo na obilježavanju Dana RS izazvalo je mnogobrojne reakcije u BiH, ali i regiji. O svemu je govorio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Toliko je to mizerno za mene. Veoma se dobro znam s njim, toliko me je povrijedio da ne vjerujem da ću se pozdraviti s njim u životu. Iako se kune da je on veliki borac za Hrvate, ta isti dan koji je danas slavio, ta ista vojska i policija je njegove Hrvate… Bar bi svoje građane trebao cijeniti, ne mene”, kazao je Kasumović.

VEZANE VIJESTI

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor komentarisala je prisustvo Dragana Čovića na obilježavanju Dana RS.

“Proslavu neustavnog dana RS povodom kojeg je odlikovan Slavko Lisica, osuđen zbog ratnih zločina u RH, ali i Ana Brnabić, odlikovanjem kojeg su dobili zločinci poput Karadžića i Mladića, uveličao je i Dragan Čović. Neće ga nitko zbog toga proglasiti personom non grata”, navela je Kosor.

Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu. Rekao je ovo u kratkom razgovoru za Vijesti.ba bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske u Banjaluci.

Mesić naglašava kako je proslava 9. januara, dana RS-a, protuustavni čin, jer je Ustavni sud Bosne i Hercegovine taj dan proglasio neustavnim.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.