Opozicioni saborski zastupnik: Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske

Vijesti 10. jan 201910:03 > 10:32
N1

Arsen Bauk, zastupnik opozicione Socijaldemokratske partije u Saboru Hrvatske je na svojem Facebook profilu objavio post u kojem je komentarisao prisustvo Dragana Čovića, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na Svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske održane jučer u Banjaluci.

Prisustvo Čovića je opisao kao “sramotnim, apsurdnim i pomalo bizarnim”.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska kao dio ustavnog uređenja Bosne i Hercegovien ima pravo obilježiti svoj dan, ali dokle god je on vezan za period Radovana Karadžića i Ratka Mladića, on je izvan ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

“Ono što stvar čini pomalo bizarnom jest da je na toj proslavi odlikovana osoba koju je Županijski sud u Šibeniku osudio zbog ratnog zločina. Nadam se da zbog toga Gradsko vijeće Šibenika Dragana Čovića neće proglasiti ‘personom non grata'”.

Zatim je uputio poruku Hrvatskoj demokratskoj zajednici:

“Ujednom, brišem svoj prethodni status o 10.travnju po julijanskom kalendaru. Nakon što sam saznao da HDZ slavi 9.1. više mi nije do šale. Dragi HDZ-ovci, sretan vam Dan Republike Srpske”.

Podsjećamo, jučer, 9. januara je nizom aktivnosti obilježen Dan Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagra mi UŽIVO na ovom linku.