Iz PDA i A-SDA pojasnili zašto su podržali Budžet FBiH za 2019.

N1

Nakon što je usvojen prijedlog da se Budžet FBiH za 2019. godinu razmatra po hitnoj proceduri, šef kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić je poručio da se nazire formiranje koalicije na nivou FBIH. Budžet su osim stranaka koje u ovom trenutku čine Vladu FBiH, SDA, HDZ, SBB, između ostalog podržale i PDA, te A-SDA.

“PDA nije podržao Budžet radi koalicijskih sporazuma, i nije dio nikakve većine. Mi smo podržali Budžet zbog socijalnog momenta, i trenutnog stanja u FBiH. Zbog novca za djecu oboljelu od melanoma, za paraplegičare, za povećanje penzija”, poručila je Elzina Pirić, šef kluba PDA u Parlamentu FBiH.

Pirić je pojasnila da PDA ne vodi nikakve pregovore o formiranju vladajuće većine, ali poručuje PDA drži otvorena vrata za, kako kaže, sve one koji su spremni Federaciju povesti u neko bolje sutra.

I u A-SDA poručuju, za Budžet su glasali zbog stabilnosti Federacije BiH.

“A-SDA ima svoj program i svoje ciljeve kada je vođenje FBiH u pitanju. Imamo svoj program i kada je učešće u vlasti na drugim nivoima u pitanju. Samu politiku gdje ćemo i šta ćemo to vodi predsjedništvo i GO A-SDA”, rekao je Irfan Durić, šef kluba A-SDA u Parlamentu FBiH.

Durić nije želio odgovoriti da li stranka koju u Parlamentu FBiH predstavlja vodi pregovore o formiranju vlasti, i ako vodi, sa kim vodi.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.