Zvizdić poručio Del Vechiju: Ovim ste onemogućili kontakt i saradnju

Vijesti 10. jan 201912:33 > 12:37
Anadolija

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je na svojem Twitter profilu komentarisao prisustvo Ivana Del Vechia, ambasadora Hrvatske u Bosni i Hercegovini, na Svečanoj akademiji održanoj u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske koju je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

“Zgrožen sam prisustvom ambasadora Republike Hrvatske Del Vechia na proslavi neustavnog “Dana Republike Srpske“, kao jedinog diplomate iz EU. Radi se o diplomatskom skandalu i nedobronamjernom činu koji ne ostavlja prostor za polemiziranje. Ovim ste onemogucili bilo kakav vid našeg daljeg person. kontakta i saradnje”, poručio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, pored Del Vechia na Svečanoj akademiji su prisustvovali i predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine – Dragan Čović i Vjekoslav Bevanda. Samo obilježavanje Dana Republike Srpske, kao i prisustvo predstavnika ove stranke i ambasadora Del Vechija je izazvalo mnoštvo reakcija u zemlji i susjednoj Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.