Asim Sarajlić, Avdo Avdić i Azra Omerović u Danu uživo

Vijesti 10. jan 201914:33 > 14:35
N1

Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio je većinom glasova budžet za 2019. godinu u iznosu od 2.653.843.356 KM.Za budžet je glasalo ukupno 57 zastupnika, četiri su bila suzdržana, dok je protiv bilo 25.

“SDA, HDZ i SBB su dio Vlade koja je predlozila Budžet, bilo je logično da ga podržimo. Što se tiče drugih partija, mogu reći da se nazire nova Parlamentarna većina”, kazao je SDA-ov zastupnik Asim Sarajlić, gost današnjeg izdanja Dana uživo.

Ne stišavaju se reakcije na obilježavanje neustavnog Dana entiteta Republika Srpska. Sa nama u studiju državni parlamentarac iz redova SNSD-a Lazar Prodanović. Donosmo i brojne reakcije iz Hrvatske i BiH na prisustvo predsjednika HDZ-a Dragana Čovića obilježavanju u Banja Luci.

Diplomu Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta, koja je priznata u cijeloj BiH i Evropskoj uniji, novinarka Žurnala stekla je za dvije sedmice. Posrednik je tražio 2500 maraka za hitnu diplomu. Tako smo odiličnu istraživačku priču, ali i još jednu aferu u BiH. No, hoće li biti “tresla se gora rodio se miš”? Sa nama novinarka i vlasnica diplome Azra Omerović i novinar Avdo Avdić.

Dva i pol mjeseca su prošla od svirepog ubistva dvojice policajaca. Portal Klix.ba i Sarajevo Holiday Market organizuju humanitarnu zabavu koja će se održati 13. januara, a čiji je sav prihod namijenjen za stipendiranje njihovih porodica. Sa nama u studiju Viktor Ćatić, policajac sindikalac. Kako biti hrabar i častan policajac nakon svega? Plaši li ih činjenica da počinioci još nisu otkriveni? Kako možete dati doprinos – saznajte u našoj emisiji.

Specijalna projekcija filma “Teret” Ognjena Glavonića biće održana danas u 20 sati u kinu Meeting Point u Sarajevu. Za ulogu u ovom filmu Leon Lučev je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca na 24. Sarajevo Film Festivalu. Reditelj filma o prešućivanju ratnih zločina danas je sa nama.

Društvenu svakodnevicu komentariše Senka Kurt, urednica u Dnevnom Avazu.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović u 16 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.