BHRT o istupu uposlenika na društvenim mrežama: Ispitat ćemo sve činjenice

Vijesti 10. jan 201914:51 > 14:58
N1

BHRT će, u skladu s postojećim internim aktima koja propisuju ponašanje i istupe zaposlenika na društvenim mrežama, ispitati sve činjenice vezane za objave naših uposlenika na privatnim profilima društvenih mreža, a povodom obilježavanja osporavanog Dana RS, saopćeno je iz ove TV kuće.

Novinarka i urednica BHRT-a Svjetlana Topalić jučer je na svom Twitter nalogu čestitala dan Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio nustavnim, riječima “Srećan ti rođendan, Republiko”, što je izazvalo mnogobrojne reakcije.

Screenshot

Osim nje, direktorica BH Radija 1 Pejka Medić je na svom Facebook nalogu također uputila čestitku riječima “Srećan ti rođendan Republiko”.

Screenshot

U saopćenju navode da poslovodstvo BHRT-a nije zabranilo korištenje termina neustavan u izvještavanju o obilježavanju 9. januara, niti navođenja svih relevantnih činjenica vezanih za taj datum.

“Svjesni smo obaveze i pozicije BHRT-a kao Javnog servisa BiH da izvještava profesionalno i odgovorno o svim događajima, pa i osporavanim datumima, koji imaju različitu percepciju u našoj javnosti. Zato ćemo svoj rad, kao i do sada, i u budućnosti bazirati na profesionalnim standardima, poštujući sve ustavne i zakonske odredbe”, navodi se u saopćenju Poslovodnog odbora BHRT-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.