Širi se pukotina u Velikom parku u Sarajevu (FOTO)

Vijesti 10. jan 201915:15 > 15:17
Općina Centar

Pukotina u Velikom parku u centru Sarajeva se širi, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je sa saradnicima posjetio lokaciju, gdje se pojavio otvor u zemlji pored pješačke staze.

“Načelnik Ajnadžić je formirao tim za praćenje i koordinaciju mjera i aktivnosti na sanaciji proloma zemljišta kojeg čine Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, Amra Dževlan-Mioković iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, Vildana Taso-Kapetanović iz inspektorata Općine Centar, te diplomirani inžinjeri građevine prof.dr. Zlatko Langof i Fuad Babić. Imenovani tim svakodnevno prati situaciju na terenu, a nakon što se geološki ispitaju uzroci ove pojave pristupit će se sanaciji”, navodi se u saopćenju iz ove sarajevske općine.

U narednom periodu slijedi analiza geotehničkog sastava zemljišta i otkrivanje uzroka ove pojave, te izrada elaborata sanacije, navodi se.

“Svakodnevno pratimo situaciju na terenu i evidentiramo sve promjene. Dimenzije otvora su se nažalost povećale, ali očekujemo što hitniju izradu elaborata za sanaciju”, naglasio je Ajnadžić.

On je pozvao i nadležne institucije da se maksimalno uključe u rješavanje ovog problema.

Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.