Dan Preda o slučaju Dragičević: Političari, pazite se!

Vijesti 10. jan 201916:24 > 16:24
N1

Nijedna politička partija nije uspjela da mobilizuje ovoliki broj građana oko nekog pitanja i zato kažem - političari, pazite se, kazao je u četvrtak u Sarajevu izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda koji je komentarisao slučaj ubistva Davida Dragičevića i posljednja dešavanja u Banjaluci.

Dan Preda je medijima otkrio kako je slučaj Dragičević bio jedna od tema njegovog razgovora sa članom Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem.

VEZANE VIJESTI

“Dotakli smo se i slučaja Dragičević. Nijedna politička partija nije uspjela da mobilizuje ovoliki broj građana oko nekog pitanja i zato kažem – političari, pazite se! Nešto se događa u ovom društvu, ljudi traže pravdu i rješenje”, poručio je izvjestilac.

Istakao je kako slučaj ubistva Davida Dragičevića nije samo problem njegove porodice ili tužilaštva u bh. entitetu Republika Srpska, nego je to problem kompletnog društva.

“Pozivam vlasti u državi da riješe ovaj slučaj što prije”, kazao je Cristian Dan Preda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.