Novi dan: Gosti su Srđan Mandić, dr. Armina Rovčanin-Osmanović, Jasmin Salkić…

Vijesti 10. jan 201916:39 > 16:45
N1

U Novom danu u petak ujutro možete pogledati:

Dosadašnji radni vijek proveo je u kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje, obavljajući različite menadžerske funkcije sve do pozicije direktora preduzeća. Bio je pripadnik Armije BiH. Dobitnik je brojnih priznanja za rad u struci. Danas živi i radi u Sarajevu. Naredne četiri godine obavljat će funkciju ministra komunalne privrede i infrastrukture KS. O prioritetima i izazovima resora koji će voditi za Novi dan govori Srđan Mandić.

Uskoro nam stižu veći računi za toplotnu energiju. BH gas zatražio povećanje cijene prirodnog gasa od 31,3 posto prema distributivnim kompanijama. Koliko povećanje će odobriti resorno ministarstvo i hoće li snabdijevanje potrošača biti sigurno za ND pojašnjava direktor BH Gasa Jasmin Salkić.

U multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači u srijedu je premijerno prikazan dokumentarni film “Junak umire jednom” autora Avde Huseinovića. Film donosi originalnu priču o bosanskim Srbima, herojima odbrane Republike Bosne i Hercegovine. Sa autorom filma Avdom Huseinovićem razgovaramo o detaljima filma.

Sniježni haos na jugu Njemačke, visina snijega dostiže i po nekoliko metara. Na tri njemačka aerodroma su štrajkovi, otkazano na 100 letova…Šta je uzrok štrajkova? Žuti prsluci osnivaju stranku – Ovo su samo neke od aktuelnih priča o kojim ćemo ovog jutra govoriti sa Mehmedom Smajićem – novinarom DW.

Odjel ginekologije i akušerstva Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, s menadžmentom ove ustanove, započeo projekt „Sve za mame i bebe“. U okviru projekta planirano renoviranje postojećeg porodilišta i njegovih smještajnih kapaciteta. Sve o projektu, ali i o statusu trudnica, porodilja i beba u KS govorimo sa dr. Arminom Rovčanin-Osmanović.

Sa promjenom vremena u Mostaru službeno počela i sezona prehlada i gripa. Dr. Jurica Arapović – specijalist infektologije klinike za infektivne bolesti SBK Mostar ovog jutra daje preporuke kako prevenirati prehladu i kako je liječiti.

Rubrika press vog jutra ja novinarom TVSA Jasminom Begićem.

U studiju, od 7 do 10 sati sa vama Minela Jašar – Opardija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.