N1 u Kladnju: Situacija se stabilizira nakon prirodne nesreće

Vijesti 11. jan 201912:52 > 13:13
N1

U općini Kladanj zbog sniježnih padavina proglašeno je stanje prirodne nepogodne, a situacija je danas bolja, javlja reporterska ekipa N1 televizije koja danas boravi u ovom gradu.

Reporter N1 televizije Vlado Marić javlja da se situacija stabilizira, ali je daleko od normalne. Pune ruke posla za ekipe na terenu i svi čine sve da situaciju drže pod kontrolom. Snijeg je izazvao probleme građanima, a prekjučer je proglašeno stanje prirodne nepogode. To se prije svega odnose na sela i mjesta udaljena od samog centra grada. Nema mjesta odsječenih od svijeta. Nanosi snijeg visoki su i do dva metra.

Kako je za N1 ispričao Zijad Šarić iz općinske civilne zaštite, novi snijeg je otežao posao, a postoje pozivi za zbrinjavanje težih bolesnika s rubnih područja općina.

”Prije dva dana smo proglasili stanje prirodne nesreće. Stanje je takvo da smo uspjeli doći do svakog naseljenog mjesta. Novi snijeg otežava posao. Postoje određeni pozivi s rubnih područja za teže bolesnike. Što se tiče snabdjevenosti prehrambenim artiklima, situacija je dobra”, kazao je Šarić za N1.

Dodao je da očekuju pomoć u narednim danima.

‘Pojedini privredni subjekti obustavili su rad. Nemamo konkretne pomoći od viših nivoa, ali su obećali”, dodao je on.

Podsjećamo, i načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić danas je proglasio vanrednu situaciju u ovoj lokalnoj zajednici zbog elementarne nepogode nastale usljed obilnih snježnih padavina, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U nastavku pogledajte kako ovaj bosanskohercegovački grad izgleda danas, a opširnije o stanju u ugroženim dijelovima BiH gledajte u informativnim emisijama N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1/Ilustracija
N1
N1
N1