Tomašević, Ademović i Preda gosti Dana uživo

Vijesti 11. jan 201913:11 > 13:15
N1

Reakcije na proslavu Dana RS, dan drugi. Danas sa nama u studiju Ivo Tomašević, glavni tajnik biskupske konferencije. Pratimo i reakcije iz BiH ali i Hrvatske. Uživo smo u Sarajevu i Zagrebu.

Dan RS – ustavan ili neustavan – u javnom prostoru ovo je polemika u fokusu. Kakve posljedice ostavlja po društvo institucionalno nepoštivanje odluka Ustavnog Suda BiH, šta je sa pravnom državom i gdje je u BiH nestala sankcija.

Sa nama je Nedim Ademović, ekspert za Ustavno pravo.

Izvjestilac evropskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda u dvodnevnoj je posjeti BiH. Osim sastanaka sa državnicima naše zemlje, dočekala ga je i proslava dana RS.

Naša Hana Sokolović razgovarala je sa evropskim parlamentarcem i kompletan intervju donosimo danas.

U četvrtak, 17. januara, Muzej Sarajeva je domaćin jedinstvene izložbe kojom se otvara godina obilježavanja jubileja – 70 godina od osnivanja Muzeja Sarajeva.

Riječ je o izložbi «Sarajke na platnima bh. slikara» autorice Indire Kučuk-Sorguč.

Danas u 17 sati održat će se press konferencija pokreta “Pravda za Davida”, a osvrnut će se na dešavanja u proteklih 15 dana u ovom bh.gradu, dešavanja koja budnim okom prati i Evropa i njene institucije.

Uživo smo u Banja Luci, Zagrebu i Dubrovniku.

Dobar dan poželjet će vam Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.