Dodik: Zahvalan sam gospodinu Čoviću

Vijesti 11. jan 201913:16 > 13:22
N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govorio je danas o prisustvu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija na jednom od prijema povodom obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Prisustvo Čovića i Del Vehcija na ovom prijemu izazvalo je mnogo komentara u BiH, ali i Hrvatskoj. 

“Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjaluci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to neko tumači to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio sa ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju”, poručio je Dodik.

“Želim da kažem veoma jasno da ćemo i mi na njihov poziv kada budu obilježavali važne narodne pranznike, mi ćemo biti, bez obzira što imamo mnogo neraščišćenih istorijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem”, naveo je Dodik.

Kako je kazao, vidio je orkestrirani napad na one koji bili na svečanosti.

“Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to dio njegovog opredjeljenja da gradi dijalog sa narodima u BiH”, kazao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.