Novi dan: Gosti su Stjepan Kljujić, Srđan Puhalo i Dalibor Matijević

Vijesti 11. jan 201914:26 > 14:31
N1

I subotnje jutro započnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme i gosti, zanimljive priče iz svih krajeva BiH i regiona.

Prisustvo rukovodstva HDZ-a BiH i Vašeg veleposlanika 9. siječnja u Banjaluci najsramniji je politički čin u mirovnom razdoblju. Uveličati „proslavu“ Miloradu Dodiku, koji u miru završava ono što su započeli Krajišnik i Karadžić, je čin kojeg se treba stidjeti svaki Hrvat ma gdje se on nalazio. Istodobno to je uvreda za sve građane u BiH – poručio je u otvorenom pismu Stjepan Kljujić premijer Hrvatske Andreju Plenkoviću. Ovo je naša tema jutra. Stjepan Kljujić gost je ND.

I “Čović bio na proslavi Dana RS, danas u ovom entitetu živi 3% Hrvata u odnosu na prije rata, ali moramo se okrenuti etnički čistoj budućnosti.” – twitao je Srđan Puhalo – psiholog. Dokle je slučaj Dragičević, ima li pravde za Davida, osim politički, donosimo i komentar društveno – ekomomske svakodnevnice bh. građana!

Živimo li danas virtuelne živote? Moraju li interneti, kolege, prijateljice sa kojima pijete kafe, prijateljice kojima se povjeravate, prijateljice iz teretane znati za sve vaše planove?! Šta je danas normalno, a šta je patološko – o ovim temama razgovaramo sa Suadom Arapović, kolumnistica govori za Novi dan.

Procjenjuje se da se u svijetu svakih 10 sekundi zabilježi smrt uzrokovana glađu. Većinom su to djeca koja umiru od gladi. Iako u svijetu postoji višak hrane, siromašni nemaju novca da kupe ni one osnovne namirnice. S ciljem da se ovo mijenja, bosanac Dalibor Matijević osmislio je aplikaciju Robin Food. Aplikacija spaja one koji imaju višak hrane sa onima koji nemaju novca. Uskoro smo u Mariboru.

Minela Jašar-Opardija sa vama od 9 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.