Maglajlija Mehmed Bradarić kandidat SDP-a za mandatara Vlade ZDK

Vijesti 11. jan 201917:28 > 17:30
N1

Bivši načelnik općine Maglaj i zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Mehmed Bradarić bit će kandidat te stranke za mandatara Vlade Zeničko-dobojskog kantona - izjavio je za Fenu predsjednik KO SDP-a ZDK Senaid Begić.

SDP je ovim imenovanjem ispunio zahtjev koalicionih partnera: Nezavisnog bloka, DF-a, SBB-a, A-SDA, Stranke za BiH i Naše stranke, da do danas imenuju mandatara.

– Bradarić je dobio podršku 17 od 19 članova Predsjedništva. U ponedjeljak ćemo predsjedavajućem Skupštine ZDK Ismetu Sarajliću predati potpise 21 zastupnika koalicije sedam stranaka koje će podržati izbor Bradarića – najavio je Begić, dodavši da bi do kraja januara mogli imati i novu Vladu ZDK.

On podvlači da će općinske organizacije Tešanj, Zenica i Zavidovići ponuditi kandidate za ministarske pozicije, jer SDP očekuje da će u novoj Vladi ZDK imati i tri svoja ministra.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.