Dejan Bodiroga: Republika Srpska je deo svih nas

Vijesti 13. jan 201909:36 > 09:41
AFP

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je da obilježavanje Dana Republike Srpske mnogo znači za RS, koja je danas ''slobodna, sigurna i otvorena za sve njene građane i dijeli evropske vrijednosti''.

Bodiroga kaže da Republika Srpska napreduje iz godinu u godinu, te da je za srpski narod značajno da se uspješni ljudi, koji vode porijeklo iz RS, jednog dana tamo vrate.

Svi naši ljudi koji vode poreklo iz Republike Srpske imaju u glavi to da nakon završenih sportskih ili nekih drugih karijera jednog dana više vremena provode tamo gde su im koreni. Republika Srpska je deo svih nas koji smo otišli širom sveta i uvek će biti u našim srcima gde god mi bili”, poručio je Bodiroga za “Večernje novosti”.

Bodiroga, kome je na Dan Republike Srpske – 9. januara u Banjaluci uručen Orden časti sa zlatnim zracima, izjavio je da je ovo velika čast i da za priznanje za njega ima posebno značenje jer su njegovi korijeni iz Hercegovine.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. godine provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.