Lana Prlić i Nihad Kreševljaković u Novom danu na N1

Vijesti 13. jan 201920:30 > 20:32
N1

Novu radnu sedmicu počnite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Aktuelne i raznovrsne teme i gosti iz svijeta politike, društvenog života i svijeta sporta očekuju vas i ovoga jutra.

O dešavanjima na sjednici Parlamenta Federacije BiH, prijedlogu Zakona o entitetskom budžetu, donošenju budžeta za grad Mostar, parlamentarnoj većini za Novi dan govori potpredsjednica SDP-a BiH, Lana Prlić.
Bill Gates, osnivač Microsofta jednom je rekao ”Da mi ostane samo jedan dolar u budžetu uložio bih ga u dobar PR”. Zašto su odnosi s javnošću važni, za pojedinca i kompanije, šta sve treba znati u svijetu odnosa s javnošću i kako to naučiti? Agencija ”Prime Communications” organizuje sedmo državno takmičenje za studente u odnosima s javnošću „PR Challenge“. Dobrila Močević, direktorica ”Prime Communications” biće naša gošća.
Australian Open, prvi od četiri grend slem turnira u sezoni, biće održan od 14. do 27. januara. O prvenstvu, utakmicama Svjetskog prvenstva u rukometu, ali i aktuelnim dešavanjima za Novi dan govori Adnan Ljubović, urednik sportskog programa BH Radija 1.
Bliži se početak Evropske olimpijade mladih – EYOFA 2019, čiji će domaćini biti gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. O organizaciji EYOFA, ceremoniji otvaranja, značaju za ova dva grada ali i uspomenama i poređenju sa zimskim Olimijskim igrama iz 1984. godine za Novi dan govore Saša Klepić, menadžer za ceremonije i ambasador EYOFA Nihad Kreševljaković.
U studiju Novog dana ugostićemo i nagrađene najinovativnije nastavnike u BiH. Ispričaće nam svoje priče i prakse kojima usvajanje novih znanja čine ljepšim i lakšim.
Udruženje osoba s poteškoćama ”Zlatni kist” u saradnji sa udruženjem ”Svitanje” organizovalo je radionicu za djecu povratnike pod nazivom ”Raspust u Sarajevu”. O radionici, aktivnostima udruženja u Novom danu razgovaramo sa predsjednicom, Elmom Tabaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.