Cvijanović odgovorila na uslov Komšića za formiranje Vijeća ministara

Vijesti 14. jan 201913:25 > 13:27
N1

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske je komentarišući izjavu Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovien iz reda hrvatskog naroda da će uslov za formiranje Vijeća ministara biti usvajanje Nacionalnog godišnjeg programa poručila da je to pokazatelj da je Bosna i Hercegovina ukočena i smrznuta zemlja, te da joj nema spasa.

“Uslovljavanje je pokazatelj koliko je to plitka politika. Jasno je ko su pobjednici i ko može formirati parlamentarnu većinu. To je dokaz da je Bosna i Hercegovina smrznuta i ukočena zemlja, te da joj nema spasa. Savezu nezavisnih socijaldemokrata pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara. Ovaj sadašnji saziv Vijeća ministara nema ni autoritet ni kredbilitet”.

Prema riječima Cvijanović, stav Republike Srpske o NATO-u je poznat i izražen je o rezoluciji. Komšiću je poručila kako mu nije palo na pamet da sa ovim uslovljavanjem blokira integraciju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.