Mektić: Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa vratiti na usaglašavanje

Vijesti 14. jan 201913:31 > 13:36
N1

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić smatra da bi Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, trebalo da bude vraćen ovoj komisiji na usaglašavanje.

“Što se mene tiče, nema potrebe da se ova tačka skida sa dnevnog reda sutrašnje sjednice Savjeta ministara. Ovaj prijedlog bi trebalo vratiti Komisiji za NATO integracioni proces BiH na usaglašavanje, a onda ćemo ga mi uzeti u razmatranje”, izjavio je Mektić.

Savjet ministara trebalo bi da sutra razmatra Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH.

Ovaj prijedlog skinut je sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara održane 27. decembra.

Mektić je tada izjavio da su, prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice, ministar inostranih poslova Igor Crnadak i on bili za to da se o ovoj tački ne raspravlja.

On je kao razlog za to naveo da nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi da se ova tačka uopšte nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram i UŽIVO na ovom linku.