Koncert Banjalučke filharmonije za sretnu Novu godinu

Vijesti 14. jan 201918:19 > 19:20
N1

Banjalučka filharmonija je koncertom građanima poželjela sretnu Novu godinu. Danas su u koncertnoj dvorani Banskog dvora raskošnim talentom solistiknje i članovi filharmonije izvodili ozbiljne klasične, ali i moderne kompozicije.

Na šarolikom repertoaru našle su se umjetničke kompozicije, ali popularna zabavna muzika. Dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i banjalučke solistinje publici su predstavili široku lepezu muzičkih žanrova.

“Imam onaj dio popularne muzuke iz poznatih filmova, taj segment je dat meni, a Dunja Simić pjeva klasični repertoar”, otkriva Maja Manojlović, vokalna umjetnica.

Izborom najljepših kompozicija članovi Banjalučke filharmonije već osmu godinu građanima žele sve najbolje za praznike. Novogodišnje koncerte na dan pravoslavne Nove godine počeli su održavati 2011. godine.

“Naljepše praznične želje su generisane u kompoziciijama koje se mogu čuti na svjetskim binama koje izvode veliki orkestri. Tu je i Štraus, ali nešto domaće Bajić, a ovegodine smo se potrudili da oplemenimo program i sa zabavnim filmskim stvarima”, kaže Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije.

Uz nastupe hora Gradskog pozorišta Jazavac, tamburaškog orkestra i etno grupe Trag Banjalučani su dočekali Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.