Zaključci čelnika HDZ-a BiH nakon sjednice u Mostaru

HDZ BiH

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je jučer sjednicu u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. Na sjednici Predsjedništva bilo je riječi o aktualno političkoj situaciji u BiH kao i funkcioniranju i uspostavi vlasti nakon Općih izbora u BiH.

Na sjednici se ponovilo kako bez HDZ-a BiH i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora, neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda, navode u saopćenju.

“Govoreći o suradnji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, predsjednik Čović je informirao Predsjedništvo HDZ-a BiH o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz Hrvatski narodni sabor, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata. Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj našeg naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH”, stoji u saopćenju.

Govoreći o pripremama za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u travnju, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabor. 

“Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu, te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama”, navode iz HDZ-a nakon sjednice Predsjedništva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.

%MCEPASTEBIN%