Pronađena veća količina oružja i eksplozivnih materija na području Doboja

Vijesti 15. jan 201912:01 > 12:13
PU Doboj

Tokom jučerašnjeg dana (14.1.2019.), policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 identifikovali su osobu incijala V.Đ. (2000) sa područja grada Doboja, koje je istog dana iza ponoći sa vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektro-napojnoj odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na lijevom kolosijeku za vozove, koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj, saopćeno je iz PU Doboj.

Istog dana na području grada Doboja izvršen je pretres stana i drugih prostorija vlasništvo osobe incijala Lj.Đ. a koje koristi osoba V.Đ., prilikom čega je pronađen i oduzet puško-mitraljez, sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

Operativnim saznanjima policija je utvrdila da je osoba incijala V.Đ. od osobe incijala M.S. sa područja grada Doboja uzela automatsku pušku 13.01.2019. godine, te da je istu vratila drugog dana u podnevnim časovima. Kod osobe inicijala M.S je pronađena i oduzeta automatska puška kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

PU Doboj

Takođe, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osoba inicijala M.S., prilikom čega je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva.

PU Doboj

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osobe incijala V.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv osoba incjiala M.S., Lj.Đ. i M.S. biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, navodi se u saopćenju PU Doboj.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.