Univerzitet u Sarajevu dobitnik 'Nagrade za izvrsnost u istraživanju'

Vijesti 16. jan 201914:33 > 14:42
N1

Univerzitet u Sarajevu je dobitnik 'Nagrade za izvrsnos u istraživanju' koju dodjeljuje Evropska komisija, saopšteno je iz ove visokoškolske institucije. Evropska komisija ovu nagradu uručuje institucijama koje su napravile značajan napredak u implementaciji Evropske povelje za istraživače i Principa za zapošljavanje istraživača.

Iz Univerziteta u Sarajevu su naglasili da su u cilju usklađivanja vizije razvoja ljudskih potencijala sa Evropskom poveljom za istraživače i Principima za zapošljavanje istraživača, 2016. godine potpisali, a potom i podnijeli aplikaciju za dobijanje ovog priznanja. Kako su naveli iz ove institucije, podnošenju aplikacije je prethodila izrada Interne analize nedostatak i Strategije ljudskih resursa za istraživače.

Za Univerzitet u Sarajevu ova nagrada znači prepoznavanje napora u nastojanju da obezbijedi što bolje uslove za rad i zapošljavanje istraživača. Također su istakli da je nagrada obaveza jer podrazumijeva napore i aktivnosti tijela i organizacionih jedinica na implementaciji mjera iz Akcionog plana za provedbu Strategije ljudskih resursa za istraživače.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.