Odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Vijesti 16. jan 201914:46 > 14:49
N1

Druga sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana za sutra je odgođena.

Kako je navedeno u saopštenju ove zakonodavne insitucije, razlog odgađanja sjednice je nepostojanje poslovničkih uslova za izbor članova stalnih komisija Predstavničkog doma. 

Saša Magaiznović, zastupnik Socijaldemokratske partije je također ukazao da ne postoji uslovi za održavanje sjednice.

Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstanvičkog doma je istakla da određeni broj zastupnika nije dostavio prijedloge za imenovanje u komisijama.

Od ranije poznat stav je ponovio Staša Košarac, zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a to je da nema parlamentarne većine, pa da samim tim nema ni sjednice dodavši:

“Besmisleno bi bilo konstituisati tijela, a da nemamo Vijeće ministara”.

Prema njegovim riječima, politička stranka čiji je zastupnik neće dostaviti prijedloge kandidata za komisije dok se ne uspostavi jasna parlamentarna većina.

Adil Osmanović iz Stranke demokratske akcije je poručio da je ova politička stranka bila spremna za sutrašnju sjednicu, te da su predložili kandidate za komisije. Smatra da su i druge političe partije imale dovoljno vremena da to urade.

Osmanović je naglasio kako je Nebojša Radmanović iza Saveza nezavisnih socijaldemokrata kazao da se komisijama uslovljava imenovanje Vijeća ministara.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.