Duraković, Zelenika i Đonlagić gosti Novog dana na N1

Vijesti 16. jan 201915:05 > 15:07
N1

Politička dešavanja u svijetu, sveopća kriza moralnih vrijednosti, utrka za geopolitičkom premoći i uticaju nad prirodnim resursima i profitom, mjesto čovjeka, pojedinca, političkim strukturama i faktorima nestabilnosti u BIH za Novi dan komentariše akademik Esad Duraković.

Pojavljivanje delegacije HDZ-a BiH na čelu s Draganom Čovićem na proslavi neustavnog Dana RS-a sramotno je tako ne gradi konstitutivnost sva tri naroda – poručila je Dijana Zelenika komentarišući obilježavanje 9. januara. O ličnim interesima, nacionalnim i dežurnim krivcima dr. Zelenika govori za ND.

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zatražio odgađanje današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Izbor članova komisija tvrde je preuranjen bez formiranja Vijeća ministara BIH. Hoće li se sjednica odgoditi i ko će prvi popustiti u međusobnom uslovljavanju za ND govori zastupnik u PD PBIH Dženan Đonlagić.

Hoće li Theresa May ostati na vlasti. Žestok poraz doživio sporazum o Brexitu o kojem se glasalo prije dva dana. Koja je sudbina BREXIT-a? Koji su mogući scenariji i kako će utjecati na ekonomiju Velike Britanije i Evrope za Novi dan iz Londona, novinar, Tihomir Loza.

Odreći se minimanih sredstava kao što je jedna kafa dnevno, par cigareta ili jednostavno jedan artikal manje u vašoj korpi. Svako to malo odricanje znači osmjeh, sreća i veliki poklon mnogim porodicama u BiH. Skoro svakodnevno toj sreći svjedoči Munira Džabija – humanitarka koja razvozi pomoć onim kojim je potrebna. Munira ovog jutra u studiju ND.

Šta je novo na repertoaru SARTR-a, šta se novo sprema za proljetnu sezonu, aktuelno sa naslovnica novina – osvrt će dati glumac Sead Pandur.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 7h.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.