Općina u BiH sa najnižim cijenama gasa

Vijesti 16. jan 201915:25 > 15:27
N1

Prodajna cijena gasa za domaćinstva u Visokom je 0,564 KM po kubiku (uključena taksa za ratni dug), a u Sarajevu je 0,584 (uključena taksa za ratni dug), što je 0,02 KM po kubiku skuplje nego u Visokom.

U skladu sa Uredbom o organizaciji i regulaciji sektora gasne privrede, a prema odobrenju Općinskog vijeća Visoko, prosječne prodajne cijene gasa za tarifne kupce u Visokom su niže od prosječne prodajne cijene gasa u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, navode u saopćenju na Visoko.gov.ba.

“Prodajna cijena gasa za industriju u Visokom je 0,734 KM po kubiku (uključena taksa za ratni dug), a u Sarajevu je 0,754 KM po kubiku (uključena taksa za ratni dug) što je 0,02 KM skuplje nego u Visokom. Jedina razlika je što se u Sarajevu taksa za ratni dug posebno obračunava i tako iskazuje na računu”, poručuju. 

Shodno navedenom, korisnici gasa u Visokom (domaćinstva i privredni subjekti) su u prednosti jer imaju niže cijene u odnosu na cijene gasa druga dva distributera u BiH, navodi se u saopštenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.