Konaković: Fizički ne vidim opciju da mi prijeti Aljoša Čampara

Vijesti 17. jan 201911:02 > 11:24
N1

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković se prilikom gostovanja na N1 referirao na izjave Aljoše Čampare, ministra unutrašnjih poslova KS.

O izjavi Aljoše Čampare da je frapiran “povredom Ustava zbog načina imenovanja ljudi”, Konaković je kazao:

Potpuno netačno, predstavnik ostalih je Edin Forto koji je premijer. Ukoliko Čampara želi da negira Ustav BiH koji kaže da prava imaju i ostali zbog kojih nam se smije cijela Evropa, onda se vjerovatno oni koji tako razmišljaju slažu s njim. Sarajevo je demonstriralo, na čelu Vlade imate čovjeka koji se ne izjašnjava ni kao Bošnjak ni Srbin ni Hrvat. U rukovodstvu skupštine imate i ostalih i Srba i Hrvata i Bošnjaka, dakle perfektna struktura kada je riječ o Ustavu. Aljoša Čampara, kako je on to rekao, je išao u školu ali nije dobro naučio pravo“, kazao je Konaković.

Je li vama ili nekome prijećeno?

On je malo koristio svoju poziciju ministra unutrašnjih poslova. Kad je rekao nećemo sjediti skrštenih ruku, ljudi to shvataju kao prijetnju. Ja sam sportista, imam 115 kg, 50 sam teži od Čampare. Fizički ne vidim opciju da mi prijeti Aljoša Čampara. Čist sam pred zakonom, bez obzira neke podvale koje pokušava SDA da podmetne kroz organe sudske i tužilačke na koje imaju svoje utjecaje. Ja da se toga plašim, ne bih se bavio ovim teškim poslom punim izazova. Čampara ne bi trebao biti naša tema“, istakao je Konaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.