Mirko Šarović, Đuro Kozar i Enver Kazaz u Danu uživo

Vijesti 17. jan 201913:32 > 13:40
N1

O pregovorima sa Kosovom o carinama, prethodnoj godini, novim tržištima za BiH, stanju izvoza s krajem 2018. godine, Vijeću ministara BiH i politikama u BiH danas govori Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u službenoj je posjeti Srbiji gdje bi ga, kako je najavljeno, trebalo dočekati oko 70.000 ljudi iz cijele zemlje. O Putinovoj sigurnosti će brinuti više od 5.000 srbijanskih policajaca i pripadnika tajnih službi te oko 350 ruskih pripadnika sigurnosti. Posjetu komentariše u našem studiju stručnjak za vanjsku politiku, Đuro Kozar.

Kako smo dospjeli na niske grane od nekad respektabilnog sistema obrazovanja? Šta je cilj urušavanja, zašto ćutke odobravamo sve što se dešava? Koji jezikom govorimo, kojem taboru pripadamo, kojim putem idemo? O svemu danas, Enver Kazaz, profesor na Filozofskom fakultetu UNSA.

Cjelodnevne borbe sa snijegom, ekstremnim hladnoćama, preprekama i noćima – sve to ulazi u opis posla koji obavlja ekipa Federalne uprave civilne zaštite. Majda Kovač za “Dan uživo” o zadacima, terenima i potragama koje su u toku.

Ove godine u Banja Luci održava se najveći naučni skup u Jugoistočnoj Evropi – stručna i naučna konferencija, koja za cilj ima razmjenu ideja, iskustava, najboljih praksi i najnovijih istraživanja iz oblasti medicinskog i biološkog inženjeringa. Almir Badnjević, direktor VERLABa otkriva sve detalje.

Dobar dan želi vam Merima Prguda.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.