Kazazović i Popov gosti Novog dana na N1

Vijesti 17. jan 201915:18 > 15:19
N1

Dan nakon posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu analiziramo posjetu, odnose dvije zemlje, odnos i uticaj Ruske Federacije na politiku na Balkanu.

Za Novi dan uživo iz Novog sada govori Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam.

A kakav je odnos Rusije prema BiH, je li Balkan moneta za potkusurivanje Rusije sa Zapadom? O tome ćemo u Novom danu razgovarati sa vojno-političkim analitičarem, Nevenom Kazazovićem.

Ona je izuzetno uspješna žena, supruga, i majka troje mališana. Nakon rođenja sina, Lana Lekić usvojila je dvoje djece. O svom ličnom iskustvu, usvajanju djece, procedurama i preprekama Lana govori za Novi dan.

Udruženje osoba s poteškoćama ”Zlatni kist” u saradnji sa udruženjem ”Svitanje” organizovalo je radionicu za djecu povratnike pod nazivom ”Raspust u Sarajevu”. O radionici, aktivnostima udruženja u Novom danu razgovaramo sa predsjednicom, Elmom Tabaković.

Aktuelne događaje i društveno-političku svakodnevicu ovoga jutra komentariše Haris Dučić, v.d. izvršnog direktora za program Televizije Sarajevo.

I ovoga petka vam donosimo pregled sedmice na izmaku kolega sa Deutsche Wellea. Uživo ćemo biti u Bonnu, za Novi dan govoriće Mehmed Smajić.

Budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije.

Sa vama smo od 7 do 10 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter|Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.