Na graničnim prelazima BiH uhapšeno pet osoba

Vijesti 18. jan 201911:36 > 11:37
N1

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine uhapšeno je pet osoba.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina lišili su slobode I.Č. (1980.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog više krivičnih djela “teška krađa“. Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istovremeno, službenici JGP Zvornik lišili su slobode V.S. (1985.) jer je ustanovljeno da su za njim potrage raspisali Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela “teške krađe motornih vozila“ i Policijska stanica Pale zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti“.

Prethodno je ovaj bh. državljanin na prijelazu Karakaj – Mali Zvornik preuzet od službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zbog posjedovanja krivotvorene vozačke dozvole BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krivotvorenje isprave“ protiv V.S. bit će dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. Predat je službenicima Policijske stanice Pale.

Službenici JGP Brod lišili su slobode E.O. (1980.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pripadnici Granične policije BiH na letu iz Beča lišili su slobode V.K. (1993.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela “teška krađa“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP Orašje lišili su slobode Ž.M. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela “izbjegavanje izdržavanja“.

Državljanin BiH i Republike Hrvatske kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predat službenicima Policijske uprave Mostar.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.