Pogledajte privođenje tuzlanskog profesora optuženog za pokušaj ubistva (VIDEO)

Vijesti 18. jan 201914:32 > 15:16
N1

Kantonalno Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića, profesora Engleskog jezika u tuzlanskoj Gimnaziji Ismet Mujezinović zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva. N1 televizija je video snimkom zabilježila trenutak privođenja Isabegovića u zgradu Opštinskog suda u Tuzli.

Podsjećamo, postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom tjemene kosti.

Potom je, osnovano se sumnja, pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom.

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.