Hapšenja na bh. graničnim prelazima

Vijesti 18. jan 201915:35 > 15:37
Ilustracija

Granična policija Bosne i Hercegovine je u protekla dva dana uhaspila pet osoba za kojima raspisana potjernica.

Danas je na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi uhapšen I.Č. (1980), državljanin Srbije. Provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela teška krađa počinjeno više puta.

Dan ranije, uhapšene su tri osobe.

Na prelazu Karakaj-Mali Zvornik uhapšen V.S. (1985) za kojom je potjernicu raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Prethodno je ova osoba preuzeta od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zbog posjedovanja krivotvorene vozačke dozvole Bosne i Hercegovine. Tereti se da je počinila krivično djelo krivotvorenje isprava. V.S. je predat Policijskoj stanici Pale, a o njemu će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Na Graničnom prelazu Brod uhapšen E.O. (1980) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora.

Na sarajevskom aerodromu je uhapšen V.K. (1993) koji je putovao na letu Beč-Sarajevo. Njega potražuje Opštinski sud u Gradačcu zbbog krivičnog djela teška krađa. Predat je Odjeljenju sudske policije u Kantonu Sarajevo.

16. januara na Graničnom prelazu Orašje je uhapšen Ž.M. (1970), državljanina Bosne i Hercegovine i Hrvatske za kojim je potjernicu raspisao Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela izbjegavanje izdržavanja. Predat je službenicima Policijske uprave Mostar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.