Džaferović o Vučićevoj poruci: Sramna izjava

Vijesti 18. jan 201915:40 > 15:50
N1

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, ocijenio je danas sramnom izjavu Aleksandra Vučića, srbijanskog predsjednika, koji se predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, zahvalio za veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN po ''kojoj je Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod''.

Džaferović je ocijenio da je anticivilizacijski osporavati genocid.

‘Radi se o jednoj sramnoj izjavi, civilizacijski je osuditi genocid, civilizacijski je odati poštovanje žrtvama genocida, a anticivilizacijski je sprečavati da se usvoji rezolucija kojom se osuđuje genocid”, rekao je Džaferović danas u Sarajevu.

”Anticivilazacijski je osporavati genocid, anticivilizacijski je vrijeđati žrtve genocide”, dodao je on.

“Srpski narod nikada neće zaboraviti da je Rusija 2015. godine po naredbi Putina stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN po kojoj je Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod. Putin je tada zaštitio istinu i pravdu i zato imamo veliku odgovornost za sve što ćemo raditi u budućnosti”, kazao je jučer, podsjećamo, Vučić nakon susreta s Putinom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.