Dodik: Ne smatram da zastava BiH ne treba da bude tu, ali…

Vijesti 20. jan 201908:37 > 08:45
N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u novoj izjavi za Srnu govorio o mnogim pitanjima iz društveno-političkog života.

Prema njegovim riječima, skrivanje iza nekih i moralisanje neće pomoći BiH jer ona treba da dobije svoje legitimno izabrane organe od političkih predstavnika koji su izabrani na izborima ili će pokazati dodatnu nesposobnost i definitivnu podjelu političkog sistema, a onda, vjerovatno, i samo disoluciju njenog postojanja.

“Neka se vidi ko to na kraju brani. Mi želimo da uđemo u te organe. Naravno da ćemo tamo nastaviti sa našim stavovima”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da se Komšić “dodvorava strancima, te da on nije mogao da laže predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i da mu priča kako u BiH postoji nešto drugo, te je naglasio da će isto tako reći i bilo kome drugom”.

On je rekao i da bi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak mogao da primijeti da je na sastanku sa Putinom pored zastave BiH bila i zastava Republike Srpske koju, kako je ocijenio, “vjerovatno nije navikao da vidi, pa ima problema da je vidi i sada”.

“Kao član Predsjedništva BiH ne smatram da zastava BiH ne treba da bude tu, ali pored nje treba da stoji i zastava Republike Srpske i svuda gdje budem mogao tako će i biti”, poručio je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.