Vremenska prognoza za utorak, srijedu i četvrtak u BiH

Vijesti 21. jan 201907:20 > 07:22
N1

Velikih promjena vremena u tokom predstojeće sedmice u Bosni i Hercegovini - neće biti, navode meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u prognozi.

Očekuje nas uglavnom oblačno vrijeme uz slabe padavine.

U utorak oblačno vrijeme sa slabim snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 4 do 8 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U Bosni u u jutarnjim satima sa snijegom. U ostatku dana sa slabim snijegom u Krajini i na zapadu Bosne, a na jugozapadu Bosne sa kišom i susnježicom. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -1 do 3, na jugu od 5 do 9 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Na istoku i sjeveroistoku Hercegovni se očekuje snijeg. Padavine uglavnom poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 6 do 11 °C, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.