Rast temperatura početkom februara

Vijesti 21. jan 201912:00 > 12:04
N1/Lejla Mujagić

U narednih petnaest dana nastavlja se slično vrijeme kao u proteklom periodu, saopćeno je danas u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Početkom februara, najavljen je rast temperatura zraka nakon dužeg hladnijeg perioda.

Promjenljive vremenske prilike sa intenzivnim padavinama očekuju se u periodu od 21. do 23. januara, dok od 24. januara, pa do kraja prognoznog perioda, 5. februara, prognozira nestabilno vrijeme sa slabim do umjerenim padavinama.

U Bosni i planinskom dijelu Hercegovine izgledan je snijeg, a u južnijim dijelovima Hercegovine kiša. Na jugozapadu Bosne te u Hercegovini nestabilno vrijeme uz padavine biće praćeno i umjerenim do jakim vjetrom sjeverog pravca.

U toku ove sedmice, od 21. do 28. januara, jutarnje temperature u Bosni se očekuju od -5 do 0, u Hercegovini od 2 do 7 stepeni. Dnevne vrijednosti temperatura u Bosni prognoziraju se od -3 do 2, u Hercegovini od 4 do 9 °C.

Blagi porast temperatura izgledan je od 28. januara, sve do kraja prognoznog perioda, 5. februara. Minimalne temperature u Bosni se očekuju od -2 do 3, na jugu zemlje od 4 do 9, dok se maksimalne vrijednosti u Bosni prognoziraju od 3 do 8, u Hercegovini od 5 do 10 °C, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.