Sastanak stranaka iz KS

Vijesti 21. jan 201915:25 > 15:34
N1

Potpredsjednik FBiH i član DF-a Milan Dunović govorio je za N1 o pregovorima o formiranju vlasti te aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Kazao je da je za danas najavljen novi sastanak stranaka iz KS.

“U ovom momentu je neizvjesno šta će Bh. blok učiniti po pitanju konstituisanja vlasti na federalnom nivou, a po pitanju državnog nivoa vlasti član Predsjedništva BiH Željko Komšić je iznio stavove koje su i dvije druge stranke iz Bh. bloka podržale a to je stav da nema imenovanja mandatara za Vijeće ministara dok se NATO pitanje ne riješi”, kazao je Dunović i dodao:

“Što se tiče samog BH bloka, lideri su rekli da će naredne sedmice biti sastanak i da će se tu definisati neke smjernice za dalji rad”.

Lični stav po pitanju eventualne koalicije sa SDA?

“Moj lični stav je apsolutno nebitan jer govorim kao čovjek koji je na čelu pregovaračkog tima DF, a DF će svakako donijeti neke odluke kamo dalje, a u svakom slučaju DF ostaje vjeran BH bloku i smatram da će se odluke unutar BH bloka zajednički donositi”, kazao je Dunović.

“Čuo sam šta je gospodin Radončić rekao prije nekoliko dana. Ja moram reći da mi nastavljamo i dalje razgovore i imamo danas sastanak i na tom sastanku učestvuju i predstavnici SBB-a. Na tom operativnom nivou se do sada nije desilo ništa, kao i prije izjave gospodina Radončića”, kazao je Dunović.

“Bilo kakav politički blok kada se formira, moraju se uvažiti stavovi i procedure odlučivanja unutar tih stranaka”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.