U BiH usporen saobraćaj zbog novih snježnih padavina

Vijesti 22. jan 201907:25 > 07:28
N1

Zbog novih snježnih padavina jutros se sporije saobraća na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere obavezna je na dionicama: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Mokro-Rogatica i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor.

Na putevima u jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Na ostalim dionicama saobraća se po mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik, Trebinje-Stolac i Žitomislići-Doljani.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.