Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak i petak

Vijesti 22. jan 201908:47 > 08:52
N1

Meteorolozi su za naredne dane u Bosni i Hercegovini najavili novi snijeg, a kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine će posebno izražene u petak.

Dotad ih neće biti, a prema prognozama, u petak se očekuje i do 20 centimetara novog snijega.

Srijeda: pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Tokom dana djelimično razvedravanje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

Četvrtak: u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

Petak: pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremena i slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnja temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.