GS: Krah politike koja omogućava povlašten položaj HDZ-u

Vijesti 22. jan 201912:31 > 12:38
N1

Jučerašnja izjava predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da Vlada Federacije BiH neće biti formirana sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, potpuni je krah politike svih domaćih i stranih aktera koji godinama omogućavaju da HDZ ima povlašteni položaj u odnosu na druge političke partije u Bosni i Hercegovini, poručio je danas predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Federalnom parlamentu Nihad Čolpa.

VEZANE VIJESTI

”Čović je pokazao da je spreman blokirati kompletan politički život u Federaciji BiH, ignorirajući volju svih drugih političkih partija i građana, samo ako se ne udovolji njegovim željama, pa makar njegovi zahtjevi bili anticivilizacijski i antievropski”, napisao je on u reakciji na Čovićeve navode.

”Konačno, Čovićevo pridruživanje Miloradu Dodiku u blokadi NATO puta Bosne i Hercegovine koje demonstrira posljednjih dana i vrlo otvoreno, još jednom je ogolilo njegovu licemjernu politiku, koja neće donijeti ništa dobro niti jednom građaninu Bosne i Hercegovine, pa ni bosanskim Hrvatima, u koje se Čović zaklinje i na čijim plećima se bogati više od 20 godina. Blokadom NATO puta Dodik i Čović gase nadu da će Bosna i Hercegovina konačno uploviti u mirnije vode, a građani ove zemlje, svih nacionalnosti i oni koji se tako ne izjašnjavaju, konačno početi živjeti životom dostojnim čovjeka.

Čovićeva izjava da će uslijediti reakcija ako se “gospodina Dodika nastavi uvjetovati NATO putem BiH“, a zatim i rečenica u istoj izjavi da nema formiranja vlasti u Federaciji bez izmjena Izbornog zakona, pokazuje koliko nisko i bezvrijedno Čović doživljava sve građane Federacije kojima se obraća”, poručio je Čolpa.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.