Završen sastanak predstavnika SDA i SNSD-a

Vijesti 22. jan 201917:04 > 17:07
N1

U Sarajevu je održan sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Medijima se nakon sastanka obratio zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović koji je kazao da će uskoro biti održan i zvanični sastanak SDA i SNSD-a.

“Danas su delegacije razgovarale o implementaciji izbora. Postoji spremnost s obje strane da se učestvuje u radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine”, kazao je Osmanović.

N1

Kako je naveo, nije razgovarano o eventualnoj raspodjeli resora.

“Razgovarali smo o tome da svi spustimo loptu”, naveo je zamjenik predsjednika SDA.

Staša Košarac je kazao da je ovo bio prvi u nizu razgovora delegacija SDA i SNSD-a.

“Razgovori se nastavljaju. Najbolje da se vlast konstituiše od izbornih pobjednika”, naveo je Košarac.

Na sastanku su bili Denis Zvizdić, Šemsudin Dedić i Adil Osmanović ispred SDA, te Nebojša Radmanović, Staša Košarac i Nikola Špirić ispred SNSD-a.

Iz kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića i Nebojše Radmanovića dostavljeno nam je zajedničko saopćenje koje proslijeđujemo u integralnom sadržaju (slijedi tekst):

“Zajednički je konstatirano da organe državne vlasti trebaju formirati stranke koje su na proteklim izborima u oba entiteta osvojile najveće povjerenje građana te da u tom pravcu treba nastaviti razgovore s ciljem uspostave efikasnih izvršnih organa Bosne i Hercegovine. Istaknuto je također da ima pitanja oko kojih u dvije stranke postoji saglasnost a da će o onima oko kojih zajednički stavovi ne postoje razgovori biti nastavljeni početkom februara”, saopćeno je iz Parlamenta BiH nakon sastanka delegacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.