Vremenska prognoza za srijedu u BiH

Vijesti 23. jan 201906:42 > 06:45
N1/Ilustracija

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa susnježicom i snijegom, te ponegdje u planinskim djelovima centralne Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini sa kišom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne, padavine će oslabiti i postupno prestati. U centralnim i istočnim područjima Bosne djelimično razvedravanje.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren na momente i pojačan južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 4 stupnja, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.