I dalje problemi kod Jablanice, saobraćaj blokiran za teretna vozila

Vijesti 23. jan 201906:47 > 06:48
Facebook

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Mostar. Putnička vozila na ovoj dionici saobraćaju otežano, potvrđeno je jutros iz BIHAMK-a.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na putnom pravcu Livno-Šuica obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Podsjećamo, jedna osoba je preminula u koloni sinoć nakon višesatne blokade saobraćaja na magistralnom putu M17 u Donjoj Jablanici, potvrdio je za N1 Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.