Hadžibajrić za N1: Nema potrebe za saradnju sa SDA

Vijesti 23. jan 201907:35 > 07:38
N1

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić kazao je za N1 da nema nikakve potrebe za saradnju sa Strankom demokratske akcijie ocijenivši da će koalicija bez SDA u Kantonu Sarajevu - opstati.

On je komentarisao ”tajni sastanak” stranaka koje čine koaliciju, a govorio i o ”plijenu” NBL-a nakon izbora. Šta je ”pripalo” stranci koju vodi?

‘Nije se krio sastanak, ne vidim razloga zašto se takva prašina diže oko takvih stvari. Ono što nije nikakva tajna, to je već završena priča. Šta je ‘dobila’ Nezavisna bosanskohercegovačka lista? Zavod za planiranje Kantona Sarajevo, Zavod za zaštitu kulturno – historijski spomenika, Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, Sarajevo šume – predsjednik Upravnog odbora, Tržnice, Muzej Alija Izetbegović, Kamerni teatar 55”, otkrio je on za N1.

Sumnja u potrebu saradnje sa SDA.

”Mislim da nema nikakve potrebe za saradnju sa SDA jer sam ubijeđen da će ova šestorka opstati na nivou Kantona Sarajevo. Vjerujem da bi to neki voljeli. Sporazum koji smo potpisali, gdje su navedeni principi i mjere, mi smo decidno naveli da na formiranje vlasti na nekim višim nivoima, vlast u KS ne bi trebala da utiče”, dodao je on.

Ponovio je stav o krađi na prošlogodišnjim izborima u BiH.

”Izbore ne dobijaju birači nego brojači. To niko ne može poreći, ja to javno govorim pred kamerama, vidio sam sve šta se dešava, bio sam očevidac. Niko me ne može ubijediti da se to nije desilo. Određene političke partije bi imale puno slabiji rezultat. Ako bi se ovo ponovilo, ne vidim svrhu da se izbori održavaju”, ocijenio je on.

Uskoro video kompletnog razgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.